eof Tesis Yönetim Çözümleri :
Firmanızın, müşterilerinizin siparişlerini karşılamak için ürettiği veya sevk ettiği her malzeme doğru bir üretim yapısı ile takip edilmeli, herşey kontrol altında olmalı. Bunun tek yolu eof Tesis Yönetim Çözümleri ile sisteminizi takip altına almanızdan geçer.
Tesis Yönetiminin içeriklerini aşağıdaki maddelerle özetleyebiliriz;
*Hazır Beton Üretim ve Sevk
*Asfalt Üretim ve Sevk
*Tesis Kademe Bakım Takip
*Tesis Yakıt Takip
*Reçete Bazlı Üretim Takip
*Risk Kontrollü Sevkiyat Planlama ve Yönetimi
*Kantar Destekli Ürün Giriş ve Çıkışları
Uygulamalarımız kullanmış olduğunuz otomasyonlarla entegre edilebilir şekilde esnek bir yapıda kurgulanmakta ve teslim edilmektedir. Hali hazırda Hazır Beton Sektöründe ve Asfalt Üretim Sektöründe kullanılan otomasyonlarla entegrasyonlarımız da bulunmaktadır.
Hazır Beton ve Asfalt Üretim Sektöründeki çalışma şeklimiz reçete yapısının bizim tarafımızda tutulmasıyla olmaktadır.
Tesis Yönetimi aşağıdaki içeriklere göre olmakta olup, aşağıdaki bilgiler uygulamamızın temellerini oluşturmaktadır.
SİSTEM SABİTLERİ –:
TESİS TANIMLARI :
Tesisin çalışma şekli,
kantar destekli sevk süreçlerindeki zorunluluk tanımı,
edevlet süreçleri ile entegrasyon tanımı,
tesise özel parametrik içerikler,
tesis silo veya bunker tanımlamaları,
entegrasyon süreçlerine ait özel şifreleme tanımları,
ARAÇ TANIMLARI :
Tesislerinizde kullanmakta olduğunuz mülkiyeti size ait, kiralık, tedarikçilerinizin veya müşterilerinizin mikser, kamyon, kepçe, beton pompası vs araçlarınızın kayıtlarını yaparak, araçlar ile ilgili kapasite kullanımı dahil detay raporlara erişebilmekteyiz. Araçlara öndeğer şoför ataması yaparak tesis kantar operatörlerinin işlem kolaylığını sağlamaktayız.
ŞOFÖR TANIMLARI :
Tesislerinizdeki bütün araçların şoförlerine ait detaylı bilgi kaydı ile hakediş raporlamaları dahil performans kriterlerini hesaplayabilme.
İNDİKATÖR TANIMLARI :
Tesislerinizdeki seri port ve TCP IP tabanlı indikatörleriniz ile entegrasyonlar sağlanabilmekte, verilerin hatasız doğru bir şekilde kaydı alınmaktadır. Piyasadaki İndikatörlerin tümüyle uyumludur.
HAZIR BETON ÜRETİM YÖNETİMİ İÇİN REÇETE TANIMLARI :
Hazır beton tesislerinde üretilen hazır beton türlerinin reçeteleri tarafımızda tutulmaktadır. Tesislerdeki bütün üretim operasyonlarının temeli bu reçeteler olduğu için operatör hataları sıfıra indirgenmiştir. ERP kayıtlarına ait üretim, sarf bilgilerinin gerek otomasyon tarafında gerçekleşen üretim verileri gerekse planlanan üretim verilerine göre kaydı yapılabilmektedir.
Gerçekleşen üretim ve planlanan üretim arasında oluşabilecek gün sonu sapmaları firmanız yöneticilerine SMS olarak bildirilmektedir.*
Reçete tanımları içerisinde EBIS ile ilgili süreçlerinizin de takip edileceği bilgilerin girilmesine ve hesaplamaların yapılmasına imkan verilmektedir. EBIS QR barkod detayları gerek eirsaliye gerekse normal kağıt irsaliye üzerine basılmaktadır.
ASFALT ÜRETİM YÖNETİM İÇİN DETAYLAR :
Asfalt Üretim Yönetiminde sektörün kendine has bir yapısı bulunmakta ve günlük değişebilen bir hammadde fiyatlamasına göre üretilen mamül satış fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir.
Bu sebeple :
Hammadde Liste Alım Fiyatları,
Bitüm Fiyat Girişi,
Asfalt Üretim Reçete Girişi (Üretim Tesisine göre ayrı ayrı),
Risk Kontrollü Sipariş için Müşterilere (Limit) risk kriterlerinin tanımlanması ve sevk esnasında bu kriterler çerçevesinde sevk işlemi,
TESİS KADEME BAKIM ve YAKIT TAKİP :
Bu yapıda tesiste bulunan araçlarınızın kademe biriminden bakım onarım veya periyodik bakım esnasında almış olduğu malzeme veya hizmetlerin (stoklu takip yapılan ürünler için) takibinin yapılabilmesine imkan sağlanır.
Aynı zamanda Araçlarınızın almış olduğu yakıtların takibini; araç şoför, tarih ve km bazında yapabilmektedir.
REÇETE BAZLI ÜRETİM TAKİP :
Hem Hazır Beton Üretim ve Sevk Yönetimi hem de Asfalt Üretim ve Sevk Yönetimi esnasında girilen reçeteler, yapılan sevk kayıtları ile eşleştirilerek, otomasyon olan noktalarda gerçekleşen üretim verilerine, otomasyon olmayan noktalarda ise reçete içeriklerine göre sevk edilen araçtaki miktar orantısında üretim girişi ve hammadde sarf kayıtları oluşturulmaktadır.
Dönemsel sayım yapılarak planlanan üretim ile gerçekleşen üretim arasındaki farklar hesap edilebilir, tesis performans raporları bu farklar kapsamında yorumlanabilir.
RİSK KONTROLLÜ SEVKİYAT PLANLAMA YÖNETİMİ :
Burada amaç yapılacak üretime bağlı sevkiyatların merkezi bir yönetim mantığı ile planlanması, bu plan doğrultusunda tesis yöneticileri ve operatörlerin minimum hata ile sevkiyatı gerçekleştirmesi sağlanmaktadır. Bütün süreç merkezde girilen siparişin onaylanıp sevk emrinin oluşturulması ile başlar, her sevk işlemi için merkez ile entegre çalışan uygulama risk kapsamında sevk emrinin oluşmasını veya engellenmesini yapar.
KANTAR DESTEKLİ ÜRÜN GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİ :
Hazır Beton Üretimi ve Asfalt Üretimi yapan bütün işletmelerin yanı sıra maden ocakları tartılı ürün alım satımı yapan bütün işletmeler İndikatör (Kantar) üzerindeki bilginin değişmeden doğru bir şekilde Ürün giriş ve Çıkış işlemlerinde kullanılmasını isterler. Bu kapsamda Satınalma ve Satış süreçlerinizdeki bütün irsaliyelerinizi uygulamamızdan matbu ve eirsaliye kapsamında oluşturabilir, müstahsil alım işlemlerinizi de yapabilirsiniz.
Bahsi geçen bütün süreçler neticesinde Şubelerinizin, işyerlerinizi, ambarlarınızın, depolarınızın stok yönetimini en doğru bir şekilde yapabilir, kullandığınız Ticari/Muhasebe/ERP Yazılımı ne ise aktarımını çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.